Cautare

950 de rezultate pentru "monitorul de vaslui" (2.85 secunde)
Productia de biodiesel este o afacere care va umple buzunarele intreprinzatorilor. Vor primi pe langa subventiile de la UE si de la stat si bani multi de pe urma faptului ca biodieselul este mai ieftin decat orice alt combustibil.
Producatorii agricoli vor primi despagubiri de la bugetul de stat in valoare totala de 51,44 milioane de lei pentru culturile distruse ca urmare a fenomenelor meteorologice produse in perioada ianuarie -iulie 2006.
Din 2007, ajutoarele pentru caldura se vor da numai de la bugetul local, indiferent ca se va aplica un pret local sau national de referinta.
Stocurile de energie, necesare asigurarii consumului popuatiei si al agentilor economici, au fost aprobate ieri in sedinta de guvern, potrivit unui comunicat remis de institutie.
Potrivit unui calendar al Uniunii Europene, se urmareste dublarea ponderii energiei regenerabile in consumul brut de la 6% la 12%. De asemenea, si in consumul de electricitate se doreste ca energia verde sa creasca de la 14 la 22%.
Agentia de Protectie a Mediului (APM) Galati intentioneaza sa puna in practica un proiect denumit " Impreuna pentru un mediu curat", care are ca scop promovarea colectarii selective a deseurilor in municipiile Galati si Chisinau.
Consilierii locali din Municipiul Mangalia au stabilit, in cadrul sedintei ordinare de vineri, 13 octombrie, pretul local al energiei termice facturate populatiei. Acesta va fi, incepand cu 1 noiembrie, de 185 de lei, fata de 107 cat costa la ora actuala gigacaloria la Mangalia.
Producatorii de rapita, soia si floarea-soarelui din Romania ar putea sa dea lovitura in urmatorii ani.
O serie de companii straine si autohtone, interesate sa produca biocombustibil in tara, realizeaza proiecte investitionale in valoare de 240 milioane euro pentru a produce biodiesel, pe o piata care atrage tot mai multi investitori, a declarat Vasile Stancu, sef-serviciu in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii.
Anul acesta, industria romaneasca a produs cu 7,2% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor publicate ieri de Institutul National de Statistica (INS). ... Comparativ cu primele noua luni ale lui 2005, cel mai important avans, de 7,7%, a fost inregistrat in industria prelucratoare.
De doua zile la Galati functioneaza o noua unitate bancara, cea a Grupului Leumi.
Potrivit NewsIn, grupurile de producatori de alimente traditionale vor putea solicita protectie pe pietele UE abia de la 1 ianuarie 2008. ... Produsele recunoscute, mai scumpe Dezavantajul principal al prelungirii termenului de la care producatorii vor putea solicita protectia pe pietele UE are legatura cu vanzarile realizate de producatorii autohtoni.
La finele lui 2006, in Romania erau inregistrati 460.500 de someri, iar rata somajului, calculata in raport cu populatia activa, era de 5,2%, in scadere fata de decembrie 2005, potrivit unui comunicat transmis ieri de Institutul National de Statistica.
Asta, pentru ca guvernul va aloca aproximativ 300 de milioane de lei pentru lucrari de modernizare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice.
Banca Comerciala Romana (BCR) a cumparat de la populatie si firme in ultimii doi ani aproximativ 200 de kilograme de aur, fiind singura institutie de credit care ofera acest serviciu, se arata intr-un comunicat al bancii.
Circa 600 de fermieri vor invata, in perioada mai-octombrie, metode de protejare a mediului si mentinere a peisajului rural in agricultura. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, cursurile sunt gratuite, au o durata de cinci zile si sunt finantate din fonduri UE si de la bugetul ministerului.
Reprezentantii Guvernul au declarat miercuri stare de calamitate naturala in agricultura pentru zone afectate de seceta din 34 de judete.
Restrictiile impuse de Ministerul Transporturilor scad cantitatea de marfuri transportata cu 50%, comparativ zilele obisnuite. Asa se face ca fiecare zi cu temperaturi de peste 35 de grade inseamna pentru transportatorii din Romania sute de mii de lei pierduti.
Se pare ca simplificarea controlului la intrarea in Romania are un efect neasteptat, "ajutind" aducerea in tara de masini furate din tarile membre UE.
Producatorii de porumb si floarea-soarelui din 23 de judete vor primi pentru culturile calamitate despagubiri de 750 de lei, respectiv 700 de lei pe hectar, a decis Guvernul.
google-analytics.com